joi, 12 martie 2009

LOVITURĂ DE PALAT!

În taină, pe ascuns, fără să afle nimeni, Traian T Coşovei pune ceva la cale... adică scrie ceva... pare literatură pentru copii... sau, poate un scenariu SF... Cu eforturi uriaşe, am pus mâna pe un fragment de manuscris şi degrabă am să-l postez. Mister!




TURTUBELE SE GRĂBESC!

Deodată, pe ecranul cinematografului apăru o turtubă dolofană care înota pe spate, ca să privească mai mult cerul. Îl devora din priviri, şi asta se vedea cu ochiul liber! Din bolta cerească lipseau câteva bucăţi, astfel încât prin găurile ecranului se vedeau luminile jucăuşe ale proiectorului. Şi se mai vedea şi o grijanie uriaşă cu o şapcă slinoasă, care băga cu osârdie cărbuni în cazanul cu presiune al proiectorului. Astfel că bolta cerească rămânea mereu luminoasă.

Un spectator meticulos încercă un dialog cu turtuba cea dolofană:

-Dar ce cauţi pe ecranul acesta? Voi, turtubele, parcă locuiaţi într-o şandrama cu o harababură de ferestre!

-Da, acolo şi locuim, dar acum suntem în turneu! Şi tu nu mai cârâi, băi, spectatorule!

Spectatorul nu mai cârâi. Aflase şi el despre un nou spectacol pe care îl pregăteau turtubele, dar nu credea că e aşa de mare grabă. Că, vorba aceea, cu o turtubă nu se face primăvară!

-Da' nu ştiai că turtubele se grăbesc? Spectatorule, cu tine vorbesc! – se auzi o voce răguşită ce se răţoia printr-una din găurile ecranului.

-Ba ştiam... aşa le poţi distinge mai bine!

-Unde să le distingi?

-Prin sălile de cinematograf, pe străzi, prin magazine, pe malul mării, prin pădurile de la marginea oraşului, prin gurile de aerisire, pe aeroporturi, gări, aerogări, metrouri, aeroplane....

-Băi, opreşte-te, că nimerim în altă poveste! – făcu vocea cea răguşită din gaura ecranului, arătându-se la faţă. Era chiar grijania cea cu şapcă slinoasă, ce se băgase şi ea în vorbă doar pentru că rămăsese fără cărbuni.

-Eu pot să nimeresc în ce poveste vreau, pentru că sunt spectator! Spectator plătitor! Şi dacă vreau un colaj, adică să compilez, iau o turtubă frumuşică din povestea ta şi o mai iau şi pe grijania aia mică, aia, a mă-tii şi-ţi trântesc o poveste brand new! Bag un titlu de succes, cum ar fi Turtubele se grăbesc şi gata! E chestie de imagine, te-ai prins?

Grijania cu şapcă nu mai scoase o vorbă… pentru că în sală apăruse un bârtabac...

4 comentarii:

  1. Genial! Turtubele şi grijania :)))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. io mor să ştiu ...
    cum a reacţionat "spectatorul plătitor" la "bârtabac" ...
    şuteşte continuarea plzzzzzz
    CELLA :)

    RăspundețiȘtergere
  3. CELLA
    Pe tine nu te pot minţi... Nu ştiu dacă există continuarea!!!!!!

    RăspundețiȘtergere