miercuri, 4 februarie 2009

PE SURSE, AM DESCOPERIT ARTICOLUL LUI DENIS DINULESCU!


ON THE ROAD (7)

Poţi s-o iei pe One Route şi spre nord, spre Alaska. Şi pe măsură ce te apropii de Seattle să auzi zgomot de avioane şi riff-uri cunoscute de chitară. Pentru că aici se fabrică Boeing şi tot aici, în acest oraş superb din nordul continentului american au cântat Nirvana. Pe toate străzile şi prin toate barurile în care am intrat te aşteptai să-l vezi pe Kurt Cobain.

Aşa cum ştim, însă, el nu mai este, dar ceea ce a rămas sunt versurile aspre al cântecelor sale, versuri despre crimă, dragoste, droguri, viaţă şi lume. Cobain mai cântă doar în Juke-Box-uri, dar versurile sale continuă să se audă pe buzele tuturor clienţilor aflaţi la o bere sau la un gossip de seară. Pentru că în toate barurile din Seattle se recită poezie. Se fac concursuri de poezie...
Dacă vreţi tot articolul, mâine, aici: http://www.tamada.ro/revista


p.s. În fotografie, dl Denis Dinulescu, în prim plan. În spate, un grup de cititori entuzaşti...

12 comentarii:

  1. Lucia

    Daaaaa! Vrei să pun şi filmul cu Cherie-Cherie cântând?

    RăspundețiȘtergere
  2. doar ce m-am întors de la poştă :)
    incitant Motto - "Să nu daţi la oglinzi,că sunt cu chirie"(I.L.Caragiale-D-ale carnavalului); şi coperta-i incitantă :) pastile , ţigări şi băutură galbenă ??? ohhhhh

    volumul Stelele Dimineţţ-i ediţia din 1964 şi are o inscripţie în cerneală "Lui Şerban dela Lili şi Jean 3.III.1967"

    pînă o veni vremea cititului , mai tîrziu ... în noapte , mă uit la ele aşezate pe birou şi emit supoziţii mentale ... cum de-a ajuns în anticariat cartea lui Traian Coşovei , Şerbane ? ce te-oi fi făcut ... 1967 ???

    scuze de off topic , sunt încîntată ...

    am citit , de ieri postarea şi azi pe fugă articolul ... dur ca o lamă de cuţit în teacă de catifea , binemerităm domnule Dinulescu , ăia suntem ... baladă (de) Kurt Cobain m-aş face că nirvană n-am cum fi ... rimăm rimare şi suntem pupoşi tare :) vae v ...

    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  3. erată - dimineţii
    scuze , miiiiiiiiiiiii
    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  4. Cella!
    Volumul "Stelele diminetii" cred ca este al tatalui lui Traian... Ca tatal era Traian Cosovei si fiul este Traian T Cosovei

    RăspundețiȘtergere
  5. Eiiiiiiiiii
    nici aşa ... păi nu-s adusă de barză :))))
    am găsit-o acolo , era singurică şi-am zis : să o iau ;m-aţi întristat ... zău aşa :(
    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  6. Cella
    Scuze, dar se întamplă, adica se întampla prin anii '97 să îi mai confunde lumea!

    Şi-apoi chiar nu pricepeam legătura dintre Deziluziiiluzii şi Stelele dimineţii...acum am înţeles!

    RăspundețiȘtergere
  7. nu-şi au locul scuzele,n-aveţi de unde şti în acest spaţiu cine vă sunt interlocutorii;este cumva un dialog injust ... unul dintre motivele pentru care nu mi-aş face blog,sunt pentru discuţiile ochi în ochi :)
    dar ...
    şi fiind persoană publică puteţi fi pusă în tot felul de situaţii mai puţin plăcute , s-au mai văzut ... ;sper din suflet să nu fie cazul ; oamenii-s "interesanţi" precum vremurile "interesante" pe care le petrecem;vă asigur că nu fac parte nici măcar din categoria "pişcotarilor de vrenisaj ori lansare" :)))

    ei , altceva voiam să vă spun :
    prin habar n-am ce coincidenţă ( în general nu cred în aşa ceva dar în cazul acesta chiar este ) mi-a căzut sub(în) :) ochi azi o ştire care mi s-a părut mănuşă pe textul postării dumneavoastră , adică ... în spiritul celor spuse de dl.Dinulescu ,altfel, dar tot despre "noi" ( bine , este vorba şi despre o persoană mai puţin ştiută de "lumea" care putea face cum ziceţi confuzii între Traian Coşovei şi Traian T.Coşovei )
    ca să nu divaghez mai mult , ştirea :
    "Nina Cassian a fost desemnată poetul lunii februarie de emisiunea "Poemul zilei"(Dagensdikt) a canalului P1 al Radiodifuziunii suedeze.Potrivit tradiţiei emisiunii,fondată în 1937,în prima săptămînă a fiecărei luni este prezentat exclusiv un anumit poet.Astfel, în această săptămână,ascultătorii emisiunii se vor delecta ascultînd o selecţie de poeme de Nina Cassian din volumul "Femeia Miracol" apărut în limba suedeză în 2008.-ŞI ACUM,CĂ NU AM CUM SUBLINIA(intervenţia mea)- Emisiunea,care de peste 70 de ani se difuzează zilnic la ora 12:00 şi are o audienţă record de peste 200.000 de ascultători,s-a dorit a fi "un moment de reculegere profană în mijlocul zilei,o clipă de meditaţie şi reflexţie în agitaţia unei zile obişnuite ... " ( preluare din Jurnalul Naţional
    aia zic , aude careva ??? , aloooo
    citeşte careva ... Tamada ;)
    "... ne-am mulţumit să ascultăm versuri efemere ... şi să ne repetăm în gînd o realitate de care americanii habar n-au şi nici nu le-am spus-o : Numai românu-i născut poet , restu-i gargară ! " (Denis Dinulescu - articolul postării )

    p.s. - am început lectura :) m-a "prins" !

    CELLA

    RăspundețiȘtergere
  8. Cella
    Pot să-ţi spun Cella? Te rog să îmi spui şi tu Ştefania.
    Cu tradiţia suedeză n-ai cum să te pui! Şi nici nu te pui! Tu te întrebi: oare aude cineva? Cine ar trebui să audă? Uite că auzi tu, mai aude unul căruia îi place poezia, mai intră un nebun pe Tamada, aşa se construieşte "tradiţia".
    În vremuri tulburi, trebuie să stăm grupaţi, noi aştia care mai credem încă în literatură... câţi mai suntem, că nu mai suntem mulţi. Dar ăştia, aşa, puţini şi idealişti, ar trebui să şi facem ceva! Şi chiar facem. Cu puţinele noastre mijloace! Începem festivalul de literatură "Lili", avem nişte lecturi publice, avem nişte seri de jazz şi poezie...
    Eu cred că înţeleg la cine te-ai aştepta tu să audă... dar, draga mea Cella, acei mari surzi cu funcţii şi putere au 2 sau poate 3 cărţi citite... şi alea obligatoriu! Probabil "Pupăza din tei", "Acul şi barosul" şi "La cireşe", deşi mă îndoiesc. Şi atunci, cum să dea ăştia bani pentru cultura scrisă? Este ca şi cum eu aş fi acum politician, aş avea fonduri babane pe mână şi ar veni unul să îmi propună să investesc în industria de rachete care să ajungă pe Marte... n-aş investi, pentru că n-aş înţelege... dar, măcar, m-aş documenta: "Ia, băi, să vedem de ce vor nebunii ăia să ajungă pe Marte?"
    Eu cred cu tărie în literatură şi mă cam doare-n cursul săptămânii că ăştia ne ignoră! Iar tradiţia o facem noi, cei care scriu în limba română!

    RăspundețiȘtergere
  9. AMIN !!!
    eu ţin aproape CITIND
    CELLA - onorată ! :)

    RăspundețiȘtergere